vrijdag 18 maart 2011

Weer een verdwenen held

Bron: Rollingstone.com

Bob Dylan naar China?
Opmerkelijk bericht op Rollingstone.com. Bob Dylan, de held der protestzangers, Armand in het kwadraat en aanhanger van goede idealen lijkt niet minder op geld belust te zijn dan zijn collega's a la Bono.

Dylan gaat namelijk optreden in China, goedgekeurd door het Chinese ministerie van Cultuur. Hoe gek moet het worden? Laat het eens goed op je inwerken.. Bob Dylan. China. Censuur. Want gecensureerd zal Bob worden; zo staat er in het nieuwsbericht vermeld dat Dylan is beperkt tot het spelen van een setlist die wordt uitgekozen door het ministerie. Gaat dat niet zo'n beetje tegen AL zijn principes in? Hij wordt onderdrukt door een regering. Daarnaast vraag ik me af; tegen wat voor prijs is Dylan over te halen om in zo'n dictatuur op te treden en zich te beperken tot een setlist gekozen door het ministerie?

Ik kan niet aan de indruk ontkomen dat meneer Dylan, de held van voorheen, ineens al zijn idealen opzij heeft gezet voor.. Geld. Dit optreden in China zal ongetwijfeld lucratief zijn en Bob heeft er helemaal schijt aan in zijn ivoren villaatje. Dus bij deze een oproep aan Dylan-fans om zijn cd's te verbranden, de boekjes te gebruiken als pleepapier en afbeeldingen te bekladden.

Voor mij is er weer een held van de aardbodem verdwenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten